Telefoonhouders auto

In Nederland is het wettelijk verboden om je telefoon vast te houden tijdens het rijden. Daarom zijn er verschillende handsfree systemen bedacht om het mogelijk te maken je telefoon onderweg veilig te gebruiken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de navigatie, muziek of andere functies.

Lees hieronder meer over verschillende types telefoonhouders en welke het telefoonhouders voor de auto het best uit de test komen.

 

Verschillende types telefoonhouders

Als je een telefoonhouder aan wilt schaffen voor in de auto, dan is het allereerst verstandig om te kijken op welke manier je deze wilt bevestigen. Er is keuze voor een telefoonhouder op je dashboard, op de voorruit of in de ventilatie of luchtrooster van de auto. De verschillende bevestigingsmethoden moeten passen bij jouw auto, de telefoon en het type gebruik. Sommige autohouders maken gebruik van een klemfunctie, anderen van een magneet. Wil je een houder die past bij je telefoon, of één die toegankelijk is voor meerdere modellen?

Er zijn ook autohouders met een speciale laadfunctie voor de telefoon. Er zijn ook universele modellen die op zowel auto, fiets als motor te gebruiken zijn. Hoe meer functies een telefoonhouder biedt, des te hoger de prijs.

 

Beste telefoonhouders voor de auto

Afhankelijk van de kwaliteit en functionaliteit die een telefoonhouder voor in de auto biedt, wordt de prijs bepaald. Een autohouder vind je al voor zo’n €10,- voor een telefoonhouder die meerdere functies biedt ben je al snel zo’n €30,- kwijt. Let hierbij op de grootte en het gewicht van je telefoon en waar je deze het liefst in de auto plaatst.

Websites zoals Coolblue en Bynco hebben een ranking gemaakt van alle bestaande telefoonhouders. Door gebruik te maken van het keuze menu kun je gemakkelijk filteren op jouw wensen.

De Veripart universele telefoonhouder met de functie voor draadloos opladen is de keuze die op nummer één staat. De Azuri houder staat ook hoog aangeschreven omdat deze past in alle auto’s en de meeste telefoons passen in deze houder. Daarnaast is de Baseus draadloze Qi autohouder hoog aangeschreven, de ingebouwde lader is populair en zorgt ervoor dat je smartphone tijdens de rit kan worden opgeladen.

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over telefoonhouders voor auto’s? Neem dan contact met ons op.