Telefoonhouders fiets

Sinds juli 2019 is het in Nederland niet meer toegestaan om met een telefoon (of ander elektronisch apparaat zoals een tablet of muziekspeler) te fietsen. Om deze reden kiezen vele mensen ervoor om een telefoonhouder voor op de fiets aan te schaffen. Als je het prettig vindt om tijdens het fietsen naar muziek te luisteren, te navigeren of andere functies van je smartphone wilt gebruiken, dan kan zo’n telefoonhouder goed van pas komen.

Maar waar let je op bij het aanschaffen van een telefoonhouder voor je fiets en welke telefoonhouders komen als beste uit de test?

 

Telefoonhouder aanschaffen

Wanneer je een houder voor je telefoon aan wilt schaffen om te gebruiken op je fiets, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst de bevestiging, hoogst waarschijnlijk aan het stuur van je fiets. Hierbij is het belangrijk om te letten op de diameter van de stuurbuis. De klem om aan het stuur te bevestigen moet hierom passen. Naast deze klem is het belangrijk om te checken of jouw telefoon in de houder past.

Vaak zijn telefoonhouders voor op de fiets universeel, maar een bestaan ook model-specifieke houders. Als laatst is het belangrijk om rekening te houden met hoe de telefoon bevestigd wordt op of in de houder. Sommige houders maken gebruik van een klik- of klemsysteem, anderen maken gebruik van een hoesje. Door gebruik te maken van zo’n hoesje is dit type telefoonhouder vaak ook waterdicht.

Als je fietst onder heftige omstandigheden zoals bij bijvoorbeeld mountainbiken, is het verstandig om te kijken naar een telefoonhouder die geschikt is voor dit soort activiteiten. Er zijn ook telefoonhouders voor de telefoon met de mogelijkheid om draadloos op te laden, maar dit type ligt vaak in die hogere prijsklasse.

 

Aanraders telefoonhouder fiets

De fietsersbond heeft zowel de Quadlock als de SP Connect aanbevolen als beste telefoonhouders. Doordat beide gebruik maken van een handig kliksysteem en gemakkelijk te monteren zijn, zijn deze erg populair onder fietsers. Telefoonhouders hoeven niet duur te zijn, voor €20,- heb je al een kwalitatief goede houder voor je telefoon. De Bone Collection Bike Tie fietshouders zijn door Coolblue uitgeroepen als beste smartphone houders, daarnaast zijn ze ook het meest populair.

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over telefoonhouders voor fietsen? Neem dan contact met ons op.